Träna din hund redan nu inför nyårssmällarna

Hjälper det att träna en hund som är rädd för nyårssmällandet?
Det tar tid om man skall kunna hjälpa sin hund på bästa sätt, att minska sin rädsla för smällar- och fyrverkeriljud kring nyår, därför behöver man börja träna redan nu i september. 
Min erfarenhet av hundägarens omsorg för sin fyrbenta vän kring nyår är att den kommer alldeles för sent, ett par veckor till dagar innan nyår går telefonen varm hos mig av oroliga hundägare. Köp rekommenderad CD skiva och börja träna redan nu.

De flesta av oss har lärt sedan barnsben att fyrverkeri betyder fest och glädje. Den lärdomen har inte våra hundar fått. Fyrverkeri/kraftig åska är yttre livshotande krafter som man på bästa sätt skall försöka undvika att vara i närheten av enligt normal biologisk överlevnads- strategi.
Detta är ett av skälen till att de flesta hundar utvecklar rädsla till den grad att de kan bli okontrollerat flyktbeteende vid åska/fyrverkeri. Den unga hunden är oftast inte rädd men allt som åren går blir de flesta hundar mycket oroade, stressade till livrädda. Hjälp din hund genom att redan nu förbered ett lugnare nyår

Inför nyår
-Lämna aldrig din hund ensam hemma på nyårsafton.
– Om det är möjligt åk iväg till landet över nyår – det finns flera trevliga ställen på landet som har öppet över nyårshelgen
-Se till att din hund inte kan komma i närheten av fyrverkeripjäser.
-Se till att hunden är extra rastad inför kvällen, förläng dagens promenaden rejält. Och gå inte ut med hunden förrän lugnet lagt sig igen efter 12 tolvslaget.
-Håll inte hunden i famnen, tala inte tröstande till hunden vid själva fyrverkeriet, försök istället att låta glad och lite busig. Radions P2 brukar ha klassisk musik – den är bra att ha på som viss distraktion.
-En hund som lugnt sover sig igenom fyrverkeriet skall inte påkallas någon uppmärksamhet som helst.
 
Köp Jycke-Trycks tränings – CD, genom träning redan nu kan din hund få ett mycket trevligare nyår i år.
Gå in på länken nedan
http://www.jycketryck.se/empty_19.html

Stäng meny