Roligt att veta och råd om Flexikoppel

Manfred Bogdahn lämnade in sin patentansökan, för flexikopplet 1973 och det har glatt många hundägare världen över.

Han säger: jag har alltid haft hundar hemma. Trots att jag älskade dem alla, hade jag en som stod över resten – Purzel. Hon var min stolthet och glädje. Hon var en upptäckare, alltid ute och undersökte världen runt oss, vilket i vissa situationer blev ett problem t.ex. då hon löpte – då var jag tvungen att ha henne kopplad. En varm sommardag 1972 tog jag henne på en promenad hon löpte så hon fick vara kopplad. Koppel är inget min Purzel eller en upptäckare uppskattar då slog idén mig som ett blixtnedslag – ”Frihet i koppel”.

Personligen tycker jag flexikopplet är en fantastisk uppfinning men för att det skall fortsätta att glädja hunden, matte och husse finns det här 4 kloka råd att ständigt beakta när du har din hund kopplad med flexi.

1. Håll hunden kopplad i närhet av trafiken och ha flexit i låst/spärrat läge, så att hunden inte plötsligt kan rusa ut i trafiken.

2. Tänk också på att korta flexikopplet och ha det låst vid möten och passager på stigar, trottoarer och liknande.

3. Åk aldrig hiss med en hund utan att ha spärrat rullfunktionen på ditt flexikopplet först. Det är ett ögonblicksverk att hunden och hundägaren kommer på var sida om hissdörrar som stänger sig och hissen går ingång – resultatet vill du inte ens tänka på.

4. Om du cyklar med din hund kopplad i flexi var inte i närheten av en väg/allmän cykel/gångväg – bättre är att cykla med vanligt koppel och eller med en Springer.

Stäng meny